© copyright s.v.Tivoli

Verslag wedstrijd - 01

05 september 2015

(door onze correspondent en webryder Marc van Hout) Ook in dit nieuwe seizoen verzorgt Marc van Hout weer de wedstrijdverslagen van de veteranen, die op de website en in het clubblad gepubliceerd worden. Hierbij zijn eerste bijdrage voor deze jaargang.

RPC VE1 - Tivoli VE1 1-3

Tegenwoordig is het gebruikelijk dat de grote clubs in de voorbereiding op het seizoen oefenen tegen kleine (amateur)clubs, om de conditie op te bouwen en om aan het zelfvertrouwen te werken. Zo heeft PSV bij DOSKO gespeeld (0-6), Feyenoord bij SV Kematen (1-8) en heeft FC Nordsjaelland gekozen voor Ajax als slachtoffer (1-3). Hoewel het al de eerste competitiewedstrijd betrof, zou je deze vergelijking ook kunnen maken voor de oudste Tivolianen. Zij moesten aantreden bij RPC, waar doorgaans makkelijk van gewonnen wordt. De eerste helft was er een om snel te vergeten. De Tivolianen domineerden en RPC kwam nauwelijks uit het eigen strafschopgebied. Toch werd vooral het vangnet in plaats van de RPC’se goalie getest. Schot na schot vloog ver over of naast het doel, dus de keeper zou in ieder geval deze wedstrijd kunnen gebruiken om aan zijn conditie te werken door al de ballen die hij moest halen. Zelf dacht hij hier blijkbaar anders over, want al vanaf de eerste seconde begon hij met tijdrekken alsof er een voorsprong in de WK-fi nale verdedigd moest worden. De personele bezetting dit seizoen ziet er vooralsnog magertjes uit. Daarom werd in Ad deze wedstrijd de doelpunten- machine van weleer weer eens van stal gehaald, net als de vaste veteranen stand-ins Pascal en Jaffa. Ook was er nog een opvallend gezicht aan de aftrap: Tommy maakte zijn veteranendebuut op het middenveld. Inmiddels was de wedstrijd net zoveel afzwaaiers ver als woorden die ik tot nu toe getypt heb, dus het was tijd voor de rust. Na rust leek de ban snel verbroken te worden toen Frank G. na vier minuten mocht aanleggen voor een terecht gegeven strafschop. De afzwaaiers hadden hem blijkbaar niet afgeschrokken, want hij schoot de bal ongenadig hard richting de doelmond! Zo hard zelfs, dat de bal dreigde de doellijn niet te halen en dus kon de keeper zonder moeite de bal stoppen. Vier minuten later lag, bij de eerste uitbraak van RPC, de bal ook op de andere stip. De “Rotte Peer” wist dit buitenkansje wel te verzilveren en zo stonden de veteranen voor het eerst(??) in de geschiedenis van de derby op achterstand. Vanaf dit moment werden de duimschroeven verder aangedraaid, maar RPC stelde zoveel verdedigers op dat een gemiddelde handbalvereniging hier jaloers op zou zijn. Een klein kwartier voor tijd vloog eindelijk een bal tegen het goede net. Perry opende de score met een geplaatste bal in de verre hoek: 1-1. Er was dus nog hoop! De enige ploeg die wilde voetballen, werd vijf minuten voor tijd ook beloond. Een goede voorzet van Tommy werd door Jaffa achter de doelman gekopt, ja echt gekopt: 1-2. Ondertussen maakte de RPC’se doelman gek genoeg nog steeds geen aanstalten om te haasten en de verdedigers konden hier ook wel de lol van inzien. In de slotseconde mocht captain Frank aanleggen om alsnog zijn eerste van het seizoen te maken. Weer kon de scheidsrechter niks anders doen dan de bal op de stip te leggen en dit keer faalde Frank niet: 1-3. Meteen hierna blies de scheids voor het laatst. In een wedstrijd waarin RPC als schietschijf diende, bleek dat na de zomerstop het vizier bij iedereen nog lang niet op scherp stond. Desondanks zit de eerste overwinning van het seizoen alweer in de tas, iets waar vorig seizoen tot de vijfde speelronde op gewacht moest worden. Volgende week wacht Nieuw Woensel. Een team met veel jeugd of hebben ze dit jaar wel de veteranenregels goed bestudeerd? We wachten het af… De webryder, Marc van Hout